Nieuws

Om de groeiende vraag naar bijkomende infrastructuur voor startende ondernemingen in de biotechsector te ondersteunen, startte VIB in samenwerking met de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) in 2022 de bouw van een nieuwe bio-incubator. Vandaag, ongeveer 2 jaar na de eerstesteenlegging, worden de deuren van de ​ nieuwe bio-incubator geopend. ​Met ruim 6.000 netto m² aan labo- en kantoorruimte, zal het gebouw ruimte bieden aan 10 tot 15 startende biotechbedrijven.
“Ken je dat, het stickertje ‘intel inside’ dat op elke computer kleeft? Wel, dat is wat etherna op termijn zou kunnen betekenen voor sommige geneesmiddelen. Het zou willen zeggen dat de platformen van etherna gebruikt zijn bij de ontwikkeling van een geneesmiddel.” Bernard Sagaert, CEO van etherna, vertelt het met heel veel passie en geloof in de toekomst. Een meeslepend verhaal over een sector die voor elk van ons het verschil kan maken.
De bouw van een nieuwe fietsbrug naar het terrein kan opnieuw opstarten. Er is een nieuwe omgevingsvergunning uitgeschreven, en daardoor is een doorstart mogelijk. Als alles goed gaat, is de brug afgewerkt tegen de zomer van 2025.
“Het verschil met dertig jaar geleden? Toen kon een bedrijf een technisch probleem hebben en door de juiste prof of onderzoeker onder de arm te nemen, werd het opgelost. Klaar. Maar vandaag zijn de problematieken allesbehalve nog duidelijk afgelijnd: ze zijn veel groter en vager, veel vertakter en dus moeilijker oplosbaar. En net daarop wil CAPTURE een antwoord bieden, door de juiste experts met elkaar te verbinden. Want dat is wat CAPTURE doet: de spin in het web zijn en zoveel mogelijk kennis en mensen met elkaar verbinden.” Aan het woord is Ilse Christiaens, die als business developer van UGent de relaties verzorgt tussen universiteit en bedrijfsleven.
Om werknemers de ruimte te geven zich te ontspannen en elkaar te ontmoeten wordt er midden in de Campuszone een landschapspark aangelegd. De blikvangers van het park zijn twee paviljoenen op een centraal groenplein.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Hebt u zelf nieuws te melden?