Nieuws

De CMET onderzoeksgroep van de Universiteit Gent verhuist volledig van de Coupure naar het CAPTURE gebouw. Een deel van de groep was er al gevestigd sinds hun intrede in CAPTURE, maar nu komen er ongeveer 25 extra medewerkers bij.
De werken zijn gestart voor het Parkgebouw. Dat multifunctionele gebouw moet ruimte bieden aan onderzoekers en ondernemers, maar moet ook een belangrijke rol gaan spelen in de opbouw van de community op het wetenschapspark.
“We waren een gegeerde bruid”, zo begint Bart Bruneel zijn verhaal als we hem vragen hoe VDAB terechtgekomen is in het gebouw van Fabriek Logistiek. “De POM Oost-Vlaanderen zou hier een logistiek testcentrum oprichten en was op zoek naar een opleidingsverstrekker die, complementair aan de testfunctie, mensen zou kunnen opleiden in de nieuwe technologieën. En de twee overheidsinstellingen vonden elkaar in een tot nu toe meer dan geslaagd huwelijk”, lacht Bart.
Om de groeiende vraag naar bijkomende infrastructuur voor startende ondernemingen in de biotechsector te ondersteunen, startte VIB in samenwerking met de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) in 2022 de bouw van een nieuwe bio-incubator. Vandaag, ongeveer 2 jaar na de eerstesteenlegging, worden de deuren van de ​ nieuwe bio-incubator geopend. ​Met ruim 6.000 netto m² aan labo- en kantoorruimte, zal het gebouw ruimte bieden aan 10 tot 15 startende biotechbedrijven.
“Ken je dat, het stickertje ‘intel inside’ dat op elke computer kleeft? Wel, dat is wat etherna op termijn zou kunnen betekenen voor sommige geneesmiddelen. Het zou willen zeggen dat de platformen van etherna gebruikt zijn bij de ontwikkeling van een geneesmiddel.” Bernard Sagaert, CEO van etherna, vertelt het met heel veel passie en geloof in de toekomst. Een meeslepend verhaal over een sector die voor elk van ons het verschil kan maken.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Hebt u zelf nieuws te melden?