Evenementen

Eiland Zwijnaarde is een bedrijventerrein dat barst van de bedrijvigheid. Geregeld worden er dan ook evenementen georganiseerd. Dit kan natuurlijk enkel wanneer deze ook passen binnen onze duurzaamheidsvisie, zeker op het vlak van mobiliteit. Probeer dus vooraf goed in te schatten hoeveel bezoekers u verwacht en hoe die naar Eiland Zwijnaarde zullen komen.

Spoor bijvoorbeeld zeker aan om met de fiets te komen en bekijk de mogelijkheden die er zijn via de shuttlebussen. U kunt zelf ook extra bussen inleggen, want het beperkt aantal parkeerplaatsen voor auto’s kan niet worden overschreden.

De verschillende mogelijkheden worden hieronder nog eens uitgelegd.

Met de wagen

Hou rekening met het beperkt aantal parkeerplaatsen. Maak gebruik van:

    • de parkeerplaatsen voor eigen deur
    • de parkeerplaatsen op de maaiveldparking binnen het eigen contingent
    • de parkeerplaatsen voor bezoekers op de maaiveldparking (daarvan kunnen er maximaal 15 per bedrijf op voorhand worden gereserveerd en dit om de operationele werking van andere bedrijven niet te hinderen) > tarief 1,65 EUR/beginnend uur excl. BTW (21%) rechtstreeks afgerekend met het bedrijf

Vraag aan andere bedrijven op Eiland Zwijnaarde om parkeerplaatsen uit hun contingent ter beschikking te stellen. De contactpersonen kunt u opvragen bij het parkmanagement.

Met de fiets

Spoor bezoekers zeker aan om met de eigen fiets of een deelfiets naar Eiland Zwijnaarde te komen, want het terrein is voor fietsers snel en veilig verbonden met Gent centrum en de omliggende gemeenten. Er zijn in de omgeving verschillende fietsdeelsystemen actief met afhaalpunten aan de stations van Gent Sint-Pieters en Merelbeke en op diverse locaties in Gent.

Snel de weg vinden met de fiets naar Eiland Zwijnaarde: bereikbaarheidsplan + fietsrouteplanner Stad Gent.

Met de shuttle

Maak gebruik van de reguliere dienstverlening van de shuttle die rijdt tussen Gent Sint-Pieters en Eiland Zwijnaarde.

Bezoekers betalen een ritkost van 2,00 EUR/pp excl. BTW (6%), die rechtstreeks wordt afgerekend met het bedrijf of met de organisator van het event. Neem vooraf contact op met Max Mobiel om praktische afspraken te maken. Zij zullen u ook een generieke QR-code geven waarmee de bezoekers kunnen opstappen.

Opgelet! De capaciteit van de bussen is elk kwartier beperkt tot 22 personen. Max Mobiel zal nagaan of het aantal bezoekers de draagkracht van de reguliere dienstverlening niet overschrijdt. Als dat het geval is, leg dan eigen vervoer in.

Met eigen vervoer

Leg zelf extra bussen in al dan niet via Max Mobiel of een andere vervoerder, bepaal de dienstregeling en waar er wordt opgestapt bv. de P+R’s in Gent, station Gent Sint-Pieters, station Merelbeke…