VZW Eiland Zwijnaarde bedankt werknemers voor duurzaam transport tijdens Week van de Mobiliteit

Tijdens de Week van de Mobiliteit heeft VZW Eiland Zwijnaarde de werknemers die duurzaam naar het werk kwamen extra in de bloemetjes gezet. Als blijk van waardering werden er smakelijke acties opgezet voor zowel shuttle-gebruikers als fietsers.

Cupcakes voor shuttle-gebruikers

Op dinsdag 17 september kregen de werknemers die de shuttle-dienst namen een heerlijke cupcake aangeboden. VZW Eiland Zwijnaarde bedankte hen hiermee voor hun bewuste keuze om de auto te laten staan en te kiezen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een kleine geste met een grote impact, want elke duurzame vervoerskeuze draagt bij aan de mobiliteitsambitie van Eiland Zwijnaarde.

Cookies voor fietsers

Ook de fietsers werden niet vergeten. Op vrijdag 20 september kregen zij een verse cookie als beloning voor hun inspanning om op een duurzame manier naar het werk te komen. De actie zorgde voor heel wat positieve reacties en motiveert (hopelijk) velen om de fiets ook in de toekomst te blijven nemen.

Duurzame mobiliteit: een gedeelde ambitie

Met deze acties benadrukt VZW Eiland Zwijnaarde het belang van duurzame mobiliteit voor het bedrijventerrein. Zoals het parkmanagement stelt: “Met Eiland Zwijnaarde willen we op alle vlakken duurzaam scoren, dus zeker ook op het vlak van mobiliteit. Niet alleen een mooie ambitie, maar ook een ambitie die meer dan ooit noodzakelijk is, aangezien de site gelegen is in een gebied waar we een gevoelige stijging van de verkeersdrukte mogen verwachten.”

Om die reden zijn er maatregelen ingevoerd die zowel de bereikbaarheid als de leefbaarheid van het bedrijventerrein moeten waarborgen. Zo wordt het aantal parkeerplaatsen beperkt, en wordt er gestreefd naar een modal split van 50% voor alle bedrijven op de site. Dit betekent dat de helft van de werknemers gebruik moet maken van alternatieve vervoersmiddelen zoals fietsen, openbaar vervoer, of carpoolen. Samen met de bedrijven zet VZW Eiland Zwijnaarde zich in om deze ambitie te realiseren door te informeren, sensibiliseren en alternatieve mobiliteitsoplossingen uit te werken.

Benieuwd naar de sfeer tijdens de Week van de Mobiliteit? Bekijk de foto’s van de acties onderaan in de galerij!